Mitt 2014

2014-12-30 @ 13:57:00
Vad såg du mest fram emot?
Julen. Jag älskar julen och allt som hör till den, mörkret, mys belysning, tända ljus, familjen, snön (även om vi inte direkt får någon snö här nere). Skolrelaterat såg jag mest fram emot att byta inriktning från häst till hund eftersom jag vantrivdes på häst. Allt blev så mycket lättare efter bytet och en stor tyngd lyftes från mitt bröst - nu gillar jag faktiskt att gå till skolan, något jag inte gjort sedan jag gick i förskolan. 
 
 
 
Vilka låtar kommer påminna dig om 2014?
What are you waiting for? - Nickelback och The Nights - Avicii. Jag insåg äntligen att saker inte händer av sig själv och att jag måste börja jobba för att uppfylla mina drömmar. When the darkness comes - Colbie Caillat. Denna låten hade jag på replay hela kvällen då jag tagit beslutet att sälja Micko. Det är en av mina absoluta favorit låtar nu och en av de få låtarna som jag har på "min skriva bok" lista på spotify. All I want is everything - Victoria Justice och Take a hint - Victoria Justice & Elizabeth Gillies. Två låtar som det inte ligger så mycket bakom för min del, jag tycker bara att de är väldigt bra. 
 
 
Vilka är de största händelserna under året?
 
Jag sålde min häst.
Efter att ha ägt honom i mer än ett år tog jag det tuffa beslutet att sälja honom, vi passade helt enkelt inte ihop. Att tvinga sig till stallet varje dag med en klump i magen var inte värt det - det var inte heller schysst mot honom eftersom jag inte ville ge honom den tid han förtjänar. 
 
 
 
Bilden jag la ut på instagram när jag insåg att det inte gick att fortsätta med honom. Jag kommer ihåg att jag grät, massor. Det gjorde otroligt ont att tänka på. Jag skulle sälja min kompis efter allt vi gått igenom. 
 
 
 
 
Jag blev kaninägare.
Fina Trassel blev min trots allt! Jag var verkligen säker på att jag aldrig skulle kunna få honom, jag hade en häst som kostade enorma summor för mina föräldrar och vi hade två katter i huset. Med det lilla hoppet jag hade kvarfortsatte jag tjata och mina föräldrar gick otroligt nog med på det. För det kan jag inte tacka dem nog! Speciellt nu när hästen är borta ur bilden är det helt underbart att kunna sätta sig med Trassel och bara vara. 
 
 
 
 
 
Jag började skriva på min bok.
Äntligen tog jag tag i saken och kom på en bra story som var värd att berätta. Jag tröttnade på att bara gå med drömmen om att bli författare. Även om jag bara skrivit några få sidor så är det en bit på vägen och den ska bli klar under 2015. 
 
Jag började övningsköra.
Jag påbörjade förberedelserna inför att ta körkort! Det tog bara ett år av "vi ska boka in handledarkursen. Snart." innan det faktiskt blev av. Vi har dessutom en ny liten bil som är perfekt att köra med i början! 
 
Vi bokade in en resa till Österrike.
Jag som älskar kyla och snö är rätt så lycklig över att vi äntligen ska åka på en kall semester. Jag kommer inte åka skidor med de andra utan vara ute i snön och fota, en massa.
 
 

Jag startade ett "företag".
I slutet av sommaren påbörjade jag min resa mot egenföretagare. Jag säljer paracord produkter till hundar och nu har jag utökat det med armband. Det har varit tuffare än jag väntat mig och det ligger på hyllan för tillfället. När jag får in en beställning fixar jag den självklart men jag försöker inte marknadsföra företaget just nu. 
 
 
 
 
 
Mitt livs stora dröm blev till verklighet.
Vi köpte en gård och i slutet av februari ska vi flytta. Det är nästan för bra för att vara sant! Jag trodde aldrig att det skulle bli av och när även mamma i slutet av sommaren sa att vi skulle börja leta gård skrattade jag bara. Som om pappa skulle vilja flytta till en gård. Men nu sitter jag här och bläddrar igenom bilderna på vårt nya hem. Helt sjukt. 
 
 
 

Vad har du för planer för 2015?
Ut- och inflyttning, flytta "hemifrån" (jag har ette eget litet hus på gården), köpa hästar, skaffa hund, åka till Österrike, skriva min bok och leva ut mina drömmar. 
 
Mål för 2015? 
- Skriva färdigt min bok.
- Skaffa sommar/helg jobb.
- Ta körkort.
 
Mitt nyårslöfte för i år är att sluta äta godis [choklad räknas ej in i denna kategorin]. Jag är vegetarian sedan ett och ett halvt år tillbaka men godis har jag "fuskat" med för mycket och nu har jag fått nog. Så inga fler sura godisar, choklad med kräm i eller klubbor! 
 
Hur har erat år sett ut? Vad har ni för planer inför 2015? Har ni något nyårslöfte?


RSS 2.0